A CMR biztosítás díjának felülvizsgálata

Ahogy minden biztosításnál, a CMR biztosítás esetében is évente felülvizsgálja a biztosító az aktuális díjat, és az éves automatikus újraindexáláson túl a káresemények utáni kifizetések illetve az előző időszaki adatok függvényében módosíthatja az éves fizetendő összeget. 

Teherkocsi

A biztosító maga rendelkezik a biztosítási összegről, amit saját elbírálása szerint határoz meg. A fizetendő összeg mértéke függ a kiindulás- és célállomások távolságától, valamint az áru típusától, mennyiségétől és a gépjármű össztömegétől. A biztosított személy egy összegben fizeti meg a biztosítási díjat, ami egy évre szóló védettséget jelent. A CMR biztosítás éves újraindexálása miatt a biztosított minden év február 20-ig köteles megmutatni a biztosítónak az előző évben számlázott, nemzetközi fuvarozáshoz tartozó szállítási díjak összegét. Amennyiben ezen igazolások alapján szükség van a biztosítási összeg változtatására, úgy azt a biztosítási díj arányosan követi.

Ha a szerződő a biztosító módosító javaslatára írásban nem nyilatkozik és a biztosítási szerződést a biztosítási időszak végére nem mondja fel, a szerződés a biztosító által közölt biztosítási összegnek és biztosítási díjnak megfelelően módosul.
A biztosító az általa ajánlott index mértékét a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján határozza meg.

Mi történik káresemény alkalmával?

A biztosító kifizeti a biztosítási eseménnyel összefüggésben számított biztosítási összeget, de ezzel az összeggel csökken az adott időszakra vetített biztosítási összeg. A teljes biztosítási összeg újbóli eléréséhez a fedezet feltölthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.